KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Hasiči v Prostějově likvidovali únik nebezpečných látek

Ve speciálních chemických ochranných oblecích museli prostějovští hasiči zasahovat při likvidaci velkého množství chlóru a nebezpečné kyseliny unikající do ovzduší. Kvůli možnému riziku v sobotu raději nechali na několik hodin uzavřít nedalekou čerpací stanici.


„Tísňová linka přijala informaci o úniku nebezpečné látky v Prostějově v průmyslové zóně u komunikace na Kojetín krátce před polednem. Naše jednotka byla na místě během několika minut a potvrdila viditelný hustý bílý dým, následně provedla předběžné vyhodnocení nebezpečné chemické látky,“ uvedl krajský policejní mluvčí Zdeněk Hošák.

V sudu o objemu zhruba tisíc litrů podle něj došlo k reakci vody a jiných látek s nebezpečnou látkou. Hasiči se proto snažili o neutralizaci rozředěním obsahu do dalších přistavených sudů a po dojezdu chemického kontejneru z Olomouce provedli měření hodnot v okolí.

„Naštěstí díky aktuálním povětrnostním podmínkám směřoval kouř mimo centrum Prostějova,“ konstatoval Hošák s tím, že při průzkumu a měření záchranáři potvrdili přítomnost nebezpečné látky v sudu kyseliny trichlorisokyanurové. Postupnou neutralizací látky hasiči zmírňovali následky havárie několik hodin. Zároveň likvidovali reakci a tlumili výpary v podobě kouře s obsahem nebezpečných látek do ovzduší.

Kyselina trichlorisokyanurová je oxidant a může zesílit požár. Způsobuje vážné podráždění očí i dýchacích cest. Jedná se o vysoce toxickou látku pro vodní organismy, s dlouhodobými účinky. Navíc uvolňuje toxický plyn při styku s kyselinami.


(Zdroj: Krimi Zprávy Prostějov)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín