KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Chtěla dceru otrávit fridexem, teď jí píše láskyplné dopisy z vězení

„Strašně moc se mi po tobě stýská, srdíčko moje. Psaním ti mohu aspoň říci, jak tě mám moc ráda a že není den, abych na tebe nepomyslela.“ To je část textu z dopisu, který z vězení napsala osmadvacetiletá žena z Karlovarska své osmileté dceři Terezce. Té dceři, kterou před dvěma lety nechala vypít nemrznoucí směs do aut, a doufala v její smrt.


Za pokus o vraždu ji minulý týden poslal soud na 20 let za mříže. Tento dopis, stejně jako další korespondence psaná matkou v podobném duchu, si ale dívenka nepřečte. Alespoň ne teď.

„Chtěli jsme dopisy Terezce předat, ale její otec je proti,“ uvedla sestra odsouzené ženy. Podle oslovených psychologů je ale správné, že otec blokuje jakýkoli styk dcery s matkou. „Dívka ví, co se stalo. Byla s tou situací konfrontována a má ji v paměti. Kdyby teď začala dostávat protichůdné informace, vedlo by to k narušení jejího vývoje,“ reagoval na případ plzeňský psycholog Karel Bröckl.

Podle něho až čas ukáže, jestli se dívka srovná s tím, že ji matka chtěla tímto drastickým způsobem zabít.

„Bude záležet na její mentální vyspělosti, jak to prožité trauma bude schopná zpracovat. To ale musí být bez emocí s určitým nadhledem, což lze očekávat až v její dospělosti,“ uvedl psycholog.

Zda bude schopná své matce odpustit a po jejím propuštění z vězení s ní obnovit vztah, nedokázal Bröckl s určitostí říci. „Spíš bych to viděl, že ji může vzít na milost z jakési lítosti,“ prohlásil psycholog.

Ten je přesvědčen, že psaná slova o lásce k dceři míní potrestaná žena upřímně. „Zřejmě to tak teď skutečně cítí. Nemyslím si, že je to hrané. Vrací se do role matky, zaměřila se na své vnitro a vypořádává se s tím, co provedla,“ vysvětlil Bröckl.

Podle něho ženě zřejmě ještě pořádně nedošlo, jak dlouhý čas stráví ve vězení. „Ve svých představách si vytváří pocit, že by to mohlo všechno brzo skončit a ona se zase vrátí ke své dcerce, což je odtrženo od reality,“ uzavřel psycholog.

Žije s otcem

Podle trestního spisu nechala matka Terezku umírat v ukrutných bolestech. Neobměkčilo ji ani to, když se svíjela v silných křečích. Teprve až v okamžiku, kdy se začala dívenka dusit, probudil se v ní poslední zbytek lítosti a zavolala záchranku. Pak lhala lékařům, aby nemohli zahájit účinnou léčbu.

„Aby dívka vůbec přežila, museli do ní zdravotníci vpravit velké množství etylalkoholu. V krvi jí ho několik dní kolovalo 1,5 promile. To si snad ani nikdo nedokáže představit, jak její tělo dostalo zabrat,“ upozornil soudce Jan Špeta.

Smrt Terezky měla být ­po­mstou jejímu otci, se kterým se žena krátce předtím ve zlém ­rozešla. Vše naplánovala tak, aby vina padla právě na jejího ­druha.

„Dělala vše pro to, aby dcera zemřela. Neměla s ní žádné slitování,“ prohlásil soudce. Žena nikdy vinu nepřiznala. Tvrdila, že by své holčičce nikdy neublížila. Ta policistům popisovala, jak jí matka dala vypít ošklivý čaj, po kterém ji začalo bolet bříško. „Stála u mé postýlky, smála se a řekla mi, že chce, abych umřela,“ vypověděla Terezka.

Požití jedovaté látky způsobilo holčičce těžkou poruchu vědomí, rozvrat vnitřního prostředí a poškození ledvin. Lékaři ji doslova sebrali hrobníkovi z lopaty. O jejím uzdravení hovořili jako o zázraku. Teď žije s otcem a společně bydlí v domě jeho rodičů.


(Zdroj: Krimi Zprávy Prostějov)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOJDA JIŘÍ
* 28.4.1981 pohřešovaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

MLYNÁŘÍK VÁCLAV
* 11.2.1969 pohřešovaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín